Kick-off konferenca projekta DriDanube

CO Vesolje-SI se je 16. marca 2017 udeležil Kick-off konference projektnih partnerjev projeta DriDanube (Drought risk in Danube region), ki je potekala v Ljubljani.

Na dogodku so bili predstavljeni glavni izdelki in pričakovani rezultati projekta. Namen srečanja je bilo tudi spoznavanje in povezovanje z ostalimi partnerji ter razprava med deležniki iz celotnega območja projekta, strokovnjaki s področja preučevanja suše, upravljalci vodnih virov, znanstveniki in predstavniki oblasti.

Poleg srečanj med partnerji in razprave na temo projekta je bilo v okviru dogodka organizirano tudi neformalno druženje v obliki turističnega ogleda mestnega jedra Ljubljane in večerje. Slovenski center odličnosti za vesoljsko znanosti in tehnologijo Vesolje-SI je za zainteresirane udeležence dogodka organiziral ogled mobilne zemeljske postaje za komunikacije s širokim spektrom akademskih in komercialnih satelitov, nameščene na obrobju Ljubljane, ter razvojnega laboratorija. V slednjem so si obiskovalci ogledali tudi termalno vakuumsko komoro, namenjeno testiranju malih satelitov in satelitskih komponent v simuliranem okolju, kakršnemu bodo izpostavljeni v vesolju.

Več o DriDanube projektu si lahko preberete na spletni strani projekta: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/dridanube

DSC_0152

DSC_0166

standard logo image - DriDanube (smaller)